Contact

Contactgegevens

Kraanspoor 30
1033 SE Amsterdam

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

    Over Kraanspoor

    De naam Kraanspoor refereert naar het bouwwerk waar ons kantoor op rust. In de vorige eeuw diende de 270 meter lange constructie van gewapend beton als onderstel voor twee grote hijskranen. Hiermee werden de mammoettankers van de Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) afgebouwd.

    In de loop der jaren nam het gebruik van de kranen af en de gemeente Amsterdam besloot om dit industriële erfgoed te slopen. In 1997 fietste Architecte Trude Hooykaas langs het gebouw en ze twijfelde geen moment: dit was een perfecte plek om een nieuw kantoor te bouwen. Hooykaas maakte een indrukwekkend ontwerp, maar het stadsdeel wilde aanvankelijk alle gebouwen op de NDSM-werf slopen. Hooykaas hield echter stug vol, kreeg de politiek uiteindelijk mee en tien jaar later was het kantoorpand klaar.

    Het eindresultaat is een transparant gebouw van drie verdiepingen met een vloeroppervlak van meer dan 10.000m2, dat als het ware ‘zweeft’ boven de originele  constructie. Hierdoor kun je van binnenuit het voormalige kraanspoor goed zien. Daarnaast resulteert het vele gebruik van glasmateriaal in een fenomenaal uitzicht op het IJ en Amsterdam.

    Ook is de omgeving (NDSM-werf) noemenswaardig. Dit verlaten voormalige scheepswerf is in de afgelopen jaren bewoond geraakt door vele creatieve ondernemers en toffe horeca gelegenheden. De oevers vormen de ideale open ruimte voor feestjes, creatieve ondernemingen en stadsstranden (in de zomer). Hierbij zorgen de vele kunstenaars voor veel bedrijvigheid en culturele initiatieven.