Skip to main content
11 april 2023 Tacstone Nieuws

A growth mindset

Sander Terhorst

Project Lead

Stage lopen bij Tacstone

Bij Tacstone Technology staan leren en groeien op de eerste plaats. Daarom geven wij graag de ruimte aan ambitieuze HBO- en WO-studenten die bij ons willen afstuderen. Vaak lopen er meerdere studenten tegelijkertijd stage, en op dit moment zelfs 5! In dit artikel stellen we ze graag even voor.

Patrick en Anne (Digital Business & Innovation – VU)

Als eerst introduceren we de Digital Business & Innovation studenten Patrick Peereboom en Anne Wilbrink van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze unieke opleiding staat in het teken van de innovatieve digitale technologieën die steeds meer aanwezig zijn in organisaties. De eenjarige Masteropleiding leidt studenten op om een brug te slaan tussen de organisatie en de technologie. Tijdens deze studie komen studenten door middel van onze workshop ‘Build Your Own Robot’ in aanraking met RPA. Zo zijn Patrick en Anne ook geïnspireerd geraakt. Patrick wist bij Tacstone Technology de stageplek te vinden die aansluit op en actief is waar zijn interesse ook ligt:

“Digitale innovaties en het digitaliseren/automatiseren van bedrijven en processen spreken mij erg aan en dat is precies wat Tacstone Technology doet.” Daarnaast willen zij ook verder doorontwikkelen door nieuwe technologieën zoals (Generatieve) AI te implementeren. Bij Tacstone wil ik mij daarom na mijn studie verder ontwikkelen als een goede RPA developer, die het in zich heeft om steeds meer processen te automatiseren. Mijn onderzoek gaat over wat de perceptie is van managers van verschillende bedrijven op Generatieve AI.”

Tijdens de workshop ‘Build Your Own Robot’ werd onder andere besproken hoe het werkveld met RPA eruitziet. Steeds meer organisaties implementeren deze technologieën en dat heeft op zijn beurt weer invloed op de werkwijze van medewerkers en binnen de organisatie zelf. Anne had een andere overtuiging om zich verder te willen verdiepen in RPA:

”Ik vind het zo leuk en interessant om problemen concreet op te lossen en daarvan direct de impact te kunnen zien. De technologie en de manier van werken trekken mij enorm aan. Mijn onderzoek gaat over de impact die RPA heeft op het werk van medewerkers. Ik ga onderzoeken hoe een robot collega meer kansen geeft aan medewerkers om hun skillset uit te breiden.”

Justin en Mikal (Software engineering – HvA)

De andere studenten volgen een opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Justin van der Kruit is zijn academische reis begonnen met elektrotechniek, maar kwam er al snel achter dat Software Engineering beter bij hem past. Zijn afstudeeropdracht staat in het teken van onderzoek naar op basis van welke technologieën het beste een dashboard gebouwd kan worden, die statussen en informatie toont over robots vanuit UiPath Orchestrator. Waarom Justin voor Tacstone Technology heeft gekozen legt hij uit:

“Ik heb gekozen voor Tacstone, omdat zij bezig zijn met nieuwe technieken en veel bezig zijn met innovaties. Hier hoop ik zelf ook verder in te ontwikkelen komende 2 jaar.”

Van jongs af aan is Mikal van Eijk al bezig met computers, dus een toekomst in deze branche was niet onwaarschijnlijk. Eerst heeft Mikal de opleiding Applicatie Ontwikkelaar aan het ROC van Amsterdam afgerond en vervolgt dit nu door de studie Software Engineer er achteraan te doen. Mikal heeft Tacstone Technology zelf benaderd om zijn afstudeerstage bij ons te doen. Zijn onderzoek gaat over het extraheren van data uit een semi gestructureerd document door middel van Artificial Intelligence, waarna deze data gebruikt kan worden voor automatisering.

Abel (Business IT & Management – HVA)

Als laatste stellen we graag Abel Willems voor. Hij volgt op dit moment de opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Abel heeft al een aantal jaar ervaring als robot architect en gaat zich tijdens zijn onderzoek richten op het standaardiseren van kennisdeling voor RPA developers met als doel dat er efficiënter gewerkt kan worden. Op de vraag wat Abel eigenlijk zo interessant vind aan RPA vertelt hij:

“Dat je voor veel bedrijven zo’n grote impact kan maken door ze veel repeterend werk uit handen te nemen.”’

Wil jij ook stage lopen bij Tacstone Technology?

Doe jij op dit moment een opleiding in de richting van business of IT? Wil jij alles leren over Robotic Process Automation en aansluitende technologieën? Zoek jij een stage bij de marktleider op het gebied van RPA? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar rick.teunissen@tacstone.nl en dan nemen we snel contact met je op!