RPA RPA

RPA binnen Zorgadministratie

Verlaag de administratieve werkdruk

De zorgadministratie vormt het kloppende hart van gezondheidsorganisaties, waar het beheer van patiëntendossiers, facturatie en naleving van complexe regelgeving centraal staan. De uitdagingen waarmee deze afdelingen worden geconfronteerd, zijn divers en veeleisend. Verbetering van datakwaliteit, verkorting van doorlooptijden en optimalisatie van de bedrijfsvoering zijn cruciaal om de zorg efficiënt en effectief te laten verlopen. Hoe kan dit bereikt worden? Met Robotic Process Automation (RPA).

RPA biedt een oplossing door repetitieve taken te automatiseren, zoals patiëntendossiers bijwerken en facturen verwerken. Hierdoor verbetert niet alleen de data-integriteit, maar ook de snelheid en efficiëntie van administratieve processen. Hierdoor kunnen medewerkers zich concentreren op meer complexe taken die menselijke expertise vereisen.

Voordelen van RPA binnen de afdeling Zorgadministratie

Natuurlijk leidt het automatiseren van repetitieve werkzaamheden met RPA tot tijdsbesparing. Echter, de kwalitatieve voordelen zijn net zo interessant. In het bijzonder binnen een afdeling zorgadministratie zijn software robots zeer welkom.

Het automatiseren van administratieve taken met behulp van RPA resulteert in:

Kortere reactietijden

Hogere medewerkerstevredenheid

RPA

Uitvoeren van extra data controles

RPA

Continuïteit in uitvoering

RPA

Verbeterde patiëntenervaring

Kostenbesparing

Software robot vs. Administratief medewerker

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat is RPA eigenlijk? RPA staat voor Robotic Process Automation, een technologie die het mogelijk maakt om toetsenbord- en muishandelingen na te bootsen. Het doel hiervan is om repetitieve, handmatige en vaak administratieve taken geautomatiseerd uit te voeren. Dit gebeurt met behulp van een software robot, die ook wel een digitale medewerker wordt genoemd.

 • Direct inzetbaar
 • 168 uur p/week
 • 100% productief
 • Kosten ca €3,- per uur
 • Foutloos
 • Altijd beschikbaar

 • Recruitment & onboarding
 • 40 uur p/week
 • 80% productief
 • Kosten ca €40,- per uur
 • Maakt fouten
 • Verlof en ziekte

Welke processen kun je met RPA automatiseren?

De meest geschikte processen zijn repetitief, handmatig en hebben een hoog volume aan transacties. Vaak worden er meerdere applicaties gebruikt om één proces uit te voeren. Daar komt RPA het beste tot zijn recht.

Onze software robots nemen binnen de afdeling zorgadministratie de volgende taken uit handen:

✅ Inschrijven en controleren patiëntengegevens (EPD)
✅ Verwerken, controleren en doorsturen facturen en claims
✅ Bijwerken en communiceren van roosters en planningen
✅ Boeken en verzetten van afspraken
✅ Verzamelen en analyseren van patiëntendossiers (EPD)
✅ Verwerken van laboratoriumresultaten
✅ Data verzamelen en rapportages maken voor management
✅ Regelmatige nalevingscontroles uitvoeren
✅ Processen controleren op wettelijke en regelgevende normen

Deze zorginstellingen gingen je voor…

We kunnen je echt van alles vertellen over wie we zijn, hoe we werken en wat er allemaal mogelijk is met RPA en AI. Neem contact met ons op om meer te horen over deze projecten.

Terugblik seminar: digitalisering zorglogistiek

Op 16 februari vond er een zeer geslaagd zorgseminar plaats. Met meer dan 100 aanmeldingen van meer dan 45 verschillende instellingen, waaronder een aantal grote GGZ organisaties, gehandicaptenzorginstellingen VVT en jeugdzorginstellingen.

Georganiseerd in samenwerking met Bizzomate & Mendix met aansprekende gastsprekers Klaas Nieuwhof (directeur ICT GGZ inGeest) en Maarten Van Rixtel (bestuursvoorzitter Sensire) die hun ervaring uit de praktijk delen.

Play Video

Bekijk de video!

Klantcases in de zorg

Software robots inzetten op jouw afdeling Zorgadministratie?

We hebben met succes verschillende zorginstellingen bijgestaan bij het implementeren van software robots (RPA) om repetitieve, handmatige processen te automatiseren. Nieuwsgierig welke processen we op jouw afdeling kunnen automatiseren? Neem dan contact op met Mark de Poorter.