Over ons

De kracht van RPA

Tacstone is een consulting- en ventureboetiek, opgericht in 2006 als spin-off van een big-4 consulting firma. Al ruim 15 jaar houden wij ons bezig met procesoptimalisatie, digitale transformatie, besturingsvraagstukken en risk management. In 2018 startten wij, vanuit de adviespraktijk, het eerste RPA project. Het bleek ‘t begin van een fascinerende reis. We hadden al zoveel meegemaakt op ICT-gebied, maar de razendsnelle opkomst van RPA en de mogelijkheden die het biedt, verbaast ons elke keer opnieuw.

We zijn nog maar net begonnen..

Het potentieel van RPA blijkt groot. Softwarerobots voeren bij onze klanten snel en betrouwbaar honderden taken en processen uit. Inkoopfacturen worden verwerkt, e-mails gelezen, digitale archieven bijgewerkt. De softwarerobot gedraagt zich als een virtuele medewerker die steeds slimmer wordt door toepassing van machine learning en cognitieve vaardigheden. En het einde is nog niet in zicht. Eigenlijk zijn we nog maar net begonnen. We leren nog iedere dag.

Robotisering is mensenwerk
Het ontwikkelen van software robots vereist een goed inzicht in bedrijfsprocessen én goede beheersing van de technologie.  Onze medewerkers zijn zonder uitzondering hoogopgeleid, UiPath gecertificeerd en ze worden continu bijgeschoold. RPA is méér dan technologie alleen. Het is vooral ook mensenwerk. Het vraagt begrip voor de business context en een goed gevoel voor de menselijke aspecten van soms ingrijpende veranderingen.

Geen onzinrobots
Soms moet je gewoon ‘nee’ durven zeggen. RPA is een krachtige technologie, maar geen tovermiddel. Soms kun je een bedrijfsproces ook verbeteren door het anders te organiseren. Of door het aanpassen van bestaande applicaties. Wij geloven in “eerst optimaliseren, en daarna automatiseren”. We beoordelen ieder robot-idee kritisch op toegevoegde waarde en business case. En we bouwen dus géén onzinrobots.

Van RPA naar ‘Hyperautomation’
RPA is een technologie waarmee we softwarerobots bouwen die menselijke acties nabootsen in de interactie met systemen en software. We combineren RPA steeds vaker met technologieën zoals AI en ML. Hierdoor worden robots nog effectiever en kunnen ze meer taken uitvoeren. Het combineren van deze technologieën noemen we hyperautomation.

Democratiseren van RPA blijft nodig
In 2019 ontving Tacstone een UiPath Global Award voor het democratiseren van RPA. Een mooie beloning voor tientallen gastcolleges en bedrijfstrainingen en onze inzet om RPA een plek te geven in het ICT-onderwijs. Vandaag de dag is er nog steeds veel onbekendheid over de impact, mogelijkheden en aanpak van RPA. En dus democratiseren wij nog even door.

Wij geloven in samenwerking en co-creatie

Na een succesvolle RPA pilot volgt onherroepelijk de vraag “Hoe nu verder?”. Bij ons staan samenwerking en co-creatie hierbij centraal. Samen bekijken we welke kennis, competenties en capaciteit nodig zijn om RPA succesvol toe te passen. We organiseren workshops en bootcamps. We geven on-the-job trainingen aan business analisten, projectleiders en applicatiebeheerders in de klantorganisatie. En desgewenst helpen we om je eigen RPA Developers op te leiden. Zo bouw je als organisatie de noodzakelijke kennis en expertise op, in een tempo dat past binnen je eigen mogelijkheden.

UiPath Gold partner

Wij zijn UiPath Gold Partner. We zijn trots op die status. Het laat zien dat wij de technische expertise en diepgaande kennis van het UiPath hyperautomation platform in huis hebben. Niet alleen van UiPath Studio en UiPath Orchestrator, maar óók van waardevolle producten zoals Document Understanding, Process Mining, UiPath Insights en AI Center.

15+ jaar advieservaring

Tacstone Technology is een zelfstandige onderneming, voortgekomen uit de adviespraktijk van Tacstone. Wij werken intensief samen met onze zusterbedrijven uit de Tacstone groep. Tacstone Ventures investeert en participeert actief in early stage technologiebedrijven. Tacstone Consulting ondersteunt klanten met vraagstukken op het gebied van strategie, besturing en outsourcing.

Tacstonians