RPA binnen de industrie, handel en techniek sector

De handel en industriesector in Nederland wordt gekenmerkt door verregaande optimalisatie van processen en systemen. Wat kan Intelligent Process Automation daar nog aan toe voegen?  

Inmiddels heeft Tacstone Technology vele processen gedigitaliseerd in de sector. Telkens weer blijkt dat process automation bestaande uit Robotic Process Automation vele kansen biedt tot verbeteringen. Vaak zijn die verbeteringen gerealiseerd door uren terug te geven aan de business die daar altijd goed kunnen worden gebruikt. Kortom RPA biedt vele kansen binnen deze sector. 

Voordelen van RPA binnen de sector

Het automatiseren van repetitieve werkzaamheden met RPA levert natuurlijk tijdsbesparing op. Maar even interessant zijn de kwalitatieve voordelen. Juist in deze sector waar ‘On time and in Full’ zo belangrijk is en waar informatie-uitwisseling tussen partner in de supply chain zo belangrijk is om kosten te optimaliseren. Door de robot als een virtuele medewerker te beschouwen, die altijd op tijd en volledig zijn werk af heeft, blijkt keer op keer dat de robot een belangrijke speler in het team kan zijn. 

Verbeterde datakwaliteit

RPA

Verkorting van doorlooptijden

RPA

Verwerkdruk verlagen

RPA

Continuïteit in de uitvoering van het proces

Tijdsbesparingen in piekperiodes

Extra capaciteit in piekperiodes

Software robot vs. Administratief medewerker

Ik hoor je denken, wat is RPA? Deze afkorting staat voor Robotic Process Automation. Een technologie om toetsenbord- en muishandelingen te simuleren. Om zo repetitieve, handmatige en vaak administratieve taken geautomatiseerd uit te laten voeren. Door een zogenaamde software robot, ook wel digitale medewerker genoemd.

 • Direct inzetbaar
 • 168 uur p/week
 • 100% productief
 • Kosten ca €3,- per uur
 • Foutloos
 • Altijd beschikbaar

 • Recruitment & onboarding
 • 40 uur p/week
 • 80% productief
 • Kosten ca €40,- per uur
 • Maakt fouten
 • Verlof en ziekte

Welke processen kun je met RPA automatiseren?

De meest geschikte processen zijn repetitief, handmatig en hebben een hoog volume aan transacties. Vaak worden er meerdere applicaties gebruikt om één proces uit te voeren. Daar komt RPA het beste tot zijn recht. 

Naast de inmiddels bekende inzet van RPA in repeterende HR en Finance processen, zetten we RPA steeds vaker in het primaire proces van inkoop, productie, onderhoud en verkoopafdelingen. Denk daarbij aan het verwerken van: 

Aanvragen tot offerte 
Updates van product kenmerken van leveranciers in eigen databases voor design, inkoop (prijzen en tarieven), verkoop etc
Verkooporders
Binnenkomende facturen van producten en diensten 
Onderhoudsrapporten
Creditgegevens vanuit externe credit informatieleveranciers
Het opvoeren van douaneaangiftes

Voorbeelden uit de sector

We kunnen je echt van alles vertellen over wie we zijn, hoe we werken en wat er allemaal mogelijk is met RPA en AI. Neem contact met ons op om meer te horen over deze projecten.

Praktijkvoorbeeld: orders verwerken

De digitale medewerker van Boboli zorgt voor efficiënte orderverwerking. De software robot zorgt voor een snellere verwerkingstijd en minder fouten. Bij Boboli wordt er nu ruim 400 uur per jaar bespaart door de software robot

Play Video

Bekijk de video!

Klantcases in de industrie sector

Meer weten over de inzet van Software Robots op jouw afdeling?

Wij hebben meerdere onderwijsinstellingen geholpen met de inzet van software robots (RPA) om repetitieve, handmatige processen te automatiseren. Nieuwsgierig welke processen we op jouw afdeling kunnen automatiseren? Neem dan contact op met Ebert Knol.