RPA RPA

RPA binnen Human Resources (HR)

zorg voor een excellente on- en offboarding

De HR afdeling staat voor een aanzienlijke uitdaging met betrekking tot repetitieve taken, met name rondom onboarding en offboarding. Het beheren van een groot aantal medewerkers en flexibele inhuurkrachten brengt een overvloed aan administratieve werkzaamheden met zich mee. Variërend van het aanvragen van VOG-verklaringen tot het invoeren van nieuwe medewerkers in het HR-systeem.

Het streven naar een naadloze onboarding is cruciaal, aangezien dit de eerste indruk van de organisatie voor medewerkers vormt. Bovendien moeten de ingevoerde gegevens nauwkeurig en volledig zijn om essentiële processen, zoals het aanvragen van gebruikersaccounts, correct te laten verlopen.

Gelukkig kunnen om medewerkers op de HR-afdeling worden bevrijd van repetitief werk met de inzet van nieuwe technologie, zoals Robotic Proces Automation (RPA). Software robots (RPA) kunnen een sleutelrol spelen om werkplezier te bevorderen en medewerkers te laten schitteren in waar ze goed in zijn.

Voordelen van software robots binnen de afdeling HR

Natuurlijk leidt het automatiseren van repetitieve werkzaamheden met RPA tot tijdsbesparing. Echter, de kwalitatieve voordelen zijn net zo interessant. In het bijzonder binnen een afdeling HR, waar de onboarding en offboarding belangrijke processen zijn. Zo wil je bij nieuwe medewerkers gelijk een goede indruk maken door korte reactietijden en een soepele onboarding.

Het automatiseren van administratieve taken binnen de afdeling HR met behulp van RPA resulteert in:

Verlagen van werkdruk in piekperioden

RPA

Meer werkplezier

RPA

Snellere onboarding

Continuïteit tijdens verzuim of ziekte

Hogere datakwaliteit

Efficiëntere manier van werken

Software robot vs. Administratief medewerker

Wat is RPA precies? RPA staat voor Robotic Process Automation, een technologie die het simuleren van toetsenbord- en muishandelingen mogelijk maakt. Het voert repetitieve, handmatige en vaak administratieve taken geautomatiseerd uit. Dit wordt gedaan door middel van een software robot, ook wel bekend als een digitale medewerker.

 • Direct inzetbaar
 • 168 uur p/week
 • 100% productief
 • Kosten ca €3,- per uur
 • Foutloos
 • Altijd beschikbaar

 • Recruitment & onboarding
 • 40 uur p/week
 • 80% productief
 • Kosten ca €40,- per uur
 • Maakt fouten
 • Verlof en ziekte

Welke processen kun je met RPA automatiseren?

De werkzaamheden die het meest geschikt zijn om geautomatiseerd te worden met RPA zijn repetitief, handmatig en hebben een hoog volume aan transacties. Vaak vereist het uitvoeren van een proces het gebruik van meerdere applicaties. Het is in deze situaties dat RPA het beste tot zijn recht komt.

Binnen de afdeling HR worden de volgende taken door onze software robots overgenomen:

✅ Search en screening recruitment kandidaten
✅ Onboarding en uitdiensttreding
✅ Controleren tijdsregistraties
✅ Aanvragen van VOG verklaring
✅ Opstellen werkgeversverklaring
✅ Aanmaken nieuwe medewerker in systeem
✅ Opstellen productiviteitsrapportages

Deze organisaties gingen je voor…

We kunnen je echt van alles vertellen over wie we zijn, hoe we werken en wat er allemaal mogelijk is met RPA en AI. Neem contact met ons op om meer te horen over deze projecten.

Klantcases binnen HR

Software robots inzetten binnen jouw HR afdeling ?

We hebben met succes verschillende organisaties bijgestaan bij het implementeren van software robots (RPA) om repetitieve, handmatige processen te automatiseren. Ben je benieuwd welke processen we op jouw afdeling kunnen automatiseren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Ebert Knol.