Skip to main content
22 februari 2024 Tacstone Nieuws, Projecten

Highlights UiPath LTS release 23.10

Barend van Rooij

Barend van Rooij
Senior RPA developer

Het is alweer een paar maanden geleden sinds de release van UiPath LTS 2023.10. Je zult er ongetwijfeld iets van voorbij hebben zien komen. Ofwel in online blogs, artikelen, het UiPath Insider Program, mailings of (online) events zoals het UiPath Forward VI event in Las Vegas. Door de tsunami aan communicatie merken we dat onze klanten door de bomen het bos niet meer zien. Daarom een korte samenvatting van de belangrijkste en meest relevante updates in deze UiPath LTS 2023.10 release. Want wat betekent deze release voor jou als UiPath klant?

De UiPath 2023.10 LTS release: volle focus op AI

Dat AI misschien wel hét meestgebruikte woord is in 2023 in de techindustrie is niet nieuw. Dit geldt ook voor UiPath. Waar UiPath zichzelf in 2018 nog positioneerde als “RPA softwareleverancier”, spreken ze tegenwoordig van een AI-Powered Business Automation Platform. Het is dan ook niet gek dat de slogan van deze 2023.10 release als volgt luidt: “UiPath Business Automation Platform allows you to realize true value from AI today, not years from now”.

In deze release dus volle focus op AI. Zowel Generative AI (bekend van o.a. ChatGPT), maar ook Specialized AI. We nemen je stap voor stap mee in de belangrijkste nieuwe functionaliteiten:

 1. Verbeterde Test functionaliteiten met AI integratie in UiPath Test Suite
 2. UiPath Autopilot voor het verhogen van productiviteit RPA Developers
 3. Gen AI integratie in Document Processing voor data labeling en meer
 4. De UiPath AI Trust Layer: houdt controle over toegang en gegevens
 5. Verbeteringen in UiPath Apps voor bouwen van low-code applicaties
 6. Uitbreidingen in UiPath Studio voor RPA Developers

Lees hieronder meer over deze nieuwe functionaliteiten en de toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

AI functionaliteiten in de UiPath Test Suite

Verbeter geautomatiseerde tests voor je toepassingen met UiPath Test Suite: de robuuste, op AI gebaseerde testoplossing aangedreven door het UiPath Business Automation Platform. UiPath Test suite maakt het mogelijk om bedrijfsbrede, productieklare en op AI gebaseerde mogelijkheden voor testautomatisering om automatiseringen en toepassingen snel en continu op grote schaal te leveren.

 • Overschrijven van testresultaten voor eenvoudige correctie van uitslagen
 • Klonen van testsets voor het snel schalen van je testsets
 • Meer controle en flexibiliteit over gebruikersrollen met verbeterd rolbeheer
 • Activiteitsdekking kan nu aan en uit worden gezet vanuit de testmanger
 • Verbeterde zoekfunctionaliteit voor het vinden en beheren van testobjecten

Voor 2024 staat de release “Autopilot for Test Suite” op de planning. Het doel is om jouw tests net zo goed te maken al jouw beste tester. Hiervoor wordt de Test Suite uitgerust met Specialized AI en Generative AI. Hierdoor kun je gebruikmaken van ondersteunde ervaringen om elk aspect van continue testen te versnellen zoals:

 • Testontwerp: genereer stapsgewijze testcases vanuit je softwarevereisten
 • Testautomatisering: genereer gecodeerde testautomatiseringen op basis van teststappen en code-opmerkingen
 • Testresultaten: genereer real-time, bruikbare inzichten zonder vooraf gebouwde rapporten

UiPath Autopilot 

Maak gebruik van de kracht van natuurlijke taal, Generative AI en Specialized AI om jouw productiviteit te verbeteren. UiPath Autopilot biedt een uitgebreide reeks nieuwe mogelijkheden voor jouw center of excellence (CoE) en daarbuiten.

Voor RPA Developers:

 • Bouw snellere en robuustere automatiseringen en expressies met natuurlijke taal via Autopilot voor Studio
 • Genereer eindeloze testcases voor jouw automatiseringen met Autopilot voor Test Suite
 • Digitaliseer papieren formulieren in geautomatiseerde apps in enkele minuten met Autopilot voor Apps

Voor RPA Business Analisten:

 • Haal meer bruikbare gegevens uit jouw automatiseringsmogelijkheden met Autopilot voor Process Mining en Autopilot voor Communications Mining

Voor iedereen:

Er is zelfs een Autopilot voor het hele bedrijf. Met Autopilot voor Assistant kan je de bestaande automatiseringen van het CoE vinden of zelfs, on-the-fly, nieuwe genereren via AI.

Autopilot voor Studio, Apps, Test Suite, en Communications Mining is beschikbaar in deze release via het Insider-programma. Zorg ervoor dat je “AI” kiest als interesse wanneer je je registreert om deel te nemen aan de wachtlijst voor Autopilot for Process Mining en Autopilot for Assistant.

AI Document processing

Autopilot is niet de enige plek waar UiPath Generative AI aan het werk heeft gezet. Generative AI is nu ook gekoppeld aan Specialized AI binnen UiPath Document Understanding en UiPath Communications Mining. Dit om de UiPath oplossing voor Intelligent Document Processing (IDP) naar een hoger niveau te tillen. Die functies, in combinatie met actief leren, stelt klanten in staat om de trainingsduur van modellen eenvoudig te versnellen tot wel 80% door bijvoorbeeld automatisch labels voor te stellen, zodat deze alleen nog maar gevalideerd hoeven te worden.

De UiPath AI Trust Layer: houdt controle over toegang en gegevens 

Met al deze nieuwe Generative AI-functies vraag je je misschien af hoe je controle houdt over toegang en jouw gegevens. Goed nieuws, daar heeft UiPath ook een antwoord op. De UiPath AI Trust Layer.

Als toonaangevend AI-aangedreven automatiseringsplatform richt UiPath zich op het leveren enterprisegrade oplossingen met het veilige en verantwoorde gebruik van AI. Met dat in gedachten komt UiPath nu met de AI Trust Layer, een beheerkader dat is ontworpen om gegevensbeveiliging en verantwoord gebruik van large language models (LLMs), zoals ChatGPT, over het UiPath Platform te waarborgen.

Gebouwd op de pijlers van vertrouwen, transparantie en controle, zal de AI Trust Layer ervoor zorgen dat elke organisatie de middelen heeft om hun eigen beleid te bepalen met betrekking tot gegevensbeveiliging, toegangscontrole, en de mogelijkheid om bij te houden en te begrijpen welke interacties plaatsvinden met externe LLMs. Het verbeterde van AI en gen-AI integratie is duidelijk de focus geweest van deze update, maar dat betekent niet dat UiPath heeft stilgezeten op de andere vlakken van hun automation platform.

UiPath Apps: bouw low-code applicaties

De nieuwste versie van UiPath Apps tilt gebruikerservaring naar een ongekend niveau. Het is nu eenvoudiger dan ooit om op maat gemaakte applicaties te bouwen die perfect aansluiten op de unieke behoeften van jouw bedrijf. Profiteer van de intuïtieve interface en krachtige mogelijkheden, waardoor zelfs complexe taken moeiteloos geautomatiseerd kunnen worden.

Met de recente updates op het gebied van UiPath Apps ben je verzekerd van de meest geavanceerde functies, waaronder verbeterde workflow-automatisering, verhoogde schaalbaarheid en naadloze integratie met andere UiPath-producten. Bereik operationele excellentie door bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te automatiseren, wat resulteert in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen.

UiPath Studio (voor ontwikkelaars)

Verhoog jouw productiviteit en de verbeter de prestaties van jouw automations met coded automations met de ingebouwde IDE in Studio! De interface omvat een speciale code-editor, bestandstabs en breadcrumbs voor eenvoudige navigatie. Deze lay-out stelt je in staat om bestanden te beheren, projectstructuren te verkennen, code te bewerken, projecten te versiebeheren, uit te voeren en automatiseringen te publiceren.

Daarnaast is de datamanager verder uitgebreid met nieuwe manieren om Integration Service-activiteiten aan projecten toe te voegen, verbeterde runtime-prestaties voor grote excel bestanden en meer details over de beschikbare resources binnen het project.

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van LTS 2023.10 voor jouw organisatie?

We zijn bij verschillende organisaties bezig met de inzet nieuwe UiPath producten en functionaliteiten, zoals UiPath Test Manager en UiPath Document Understanding. Interesse in een demo of het uitwisselen van kennis en ervaring? Neem dan contact op met Barend van Rooij.