Skip to main content
14 maart 2024 Tacstone Blog

Geerten Oelering joins Tacstone Technology

Welkom bij Tacstone Talks! Graag stellen we Geerten aan jullie voor. Geerten is de laatste aanwinst voor het Tacstone Technology-team en een heel bijzondere. Nog niet eerder hebben wij iemand aan boord gekregen met zo’n indrukwekkende staat van dienst in de wereld van softwareontwikkeling, (cloud) architectuur en security.  

Geerten, wie ben jij en wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik ben Geerten Oelering, oprecht liefhebber van cloud computing maar ook niet vies van weloverwogen On-Prem oplossingen. Als technisch geweten heb ik mij bij mijn vorige bedrijven altijd nuttig gemaakt op een zeer breed spectrum van ICT-infrastructuur, softwareontwikkeling, operatie en commercie.” Geerten vertelt dat zijn focus van natuurlijk ligt op het ontwikkelen van slimme en innovatieve maar vooral ook betrouwbare en veilige oplossingen. Hij deelt: “Ook al betreft mijn werk vaak het ontwikkelen van oplossingen met cutting edge technology, ik zal nooit de belangrijke eisen uit het oog verliezen zoals dataprivacy en security.”  

Geerten heeft verschillende leidinggevende rollen vervuld bij o.a. de eerste mobiele operator van Nederland (CallMax), mobile app ontwikkelaar Ubiworks, e-commerce search en merchandising provider Fredhopper en bij AcceptEasy, dat enkele jaren geleden is overgenomen door de van oorsprong Duitse FinTech Serrala. 

Waarom heb je gekozen voor Tacstone Technology?

“In mijn laatste periode bij AcceptEasy/Serrala begon het “mission accomplished” gevoel op te borrelen. En dan gaan bij mij automatisch de voelsprieten uit, op zoek naar een nieuwe rol in een liefst jonge ambitieuze organisatie met een duidelijke visie en een veelbelovend product. En vooral ook een organisatie waar ik persoonlijk iets kan toevoegen vanuit mijn specifieke ervaring.” 

Bij Tacstone Technology heeft Geerten deze match gevonden. En niet alleen qua product en dienstverlening, maar ook op persoonlijk vlak. “Bij de gezamenlijke lunch variëren de gesprekken van complexe Intelligent Automation kwesties naar internationale shared dining recepten, van Cloud migraties naar trainingsschema’s voor een Marathon en alles daar tussenin” voegt hij eraan toe. 

Wat wordt jouw rol binnen Tacstone Technology?

“In mijn nieuwe rol kan ik volop de diepte in en is er veel ruimte voor mijn inbreng. Denk aan het voorbereiden en begeleiden van migratietrajecten van on premises automation platformen naar de cloud, bij bestaande en nieuwe klanten. Of het implementeren van nieuwe innovatieve clouddiensten om specifieke maatwerkoplossingen te vervangen en zo handmatig werk te minimaliseren.”  

Een groot deel van het werk van Geerten zal gericht zijn op het adviseren en ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van complexe infrastructuren, informatiebeveiliging en certificering.  

“Mijn betrokkenheid beperkt zich niet alleen tot externe klanten; ook intern heb ik de verantwoordelijkheid gekregen voor een veilige en betrouwbare ICT-infrastructuur. En daarnaast mag in mijn tanden zetten in het voor mijn komst gestarte project dat binnenkort moet resulteren in een ISO27001 en NEN7510 certificering. “Het is een uitdaging die ik met volle toewijding aanga en waarbij ik mijn kennis en ervaring optimaal kan benutten”. 

Tot slot: hoe kijk jij naar de ontwikkelingen in onze markt?

“Het is grappig om na vele jaren weer opniew beland te zijn in de wondere wereld van de procesautomatisering. In het tijdperk van de Eurodance en de Elho Freestyle skipakken (wie kent ze nog?) deden we dit door het opnemen van macro’s binnen de applicatie die je zo goed en zo kwaad als ’t ging wilde automatiseren. Hiermee kon de functionaliteit van de weinige applicaties die we hadden een stukje worden uitgebreid om iets meer aan de wensen te voldoen.”. 

“Tegenwoordig is het wel anders. Voor bijna alles wat onze klanten doen is er wel een app beschikbaar. En ik hou ook van die apps”. Glimlachend toont Geerten zijn koffiemok waarvan de temperatuur met een app kan worden ingesteld. “Stel je voor dat je voor elke functionaliteit de beste app zou kunnen hebben, waarbij alles ook nog eens naadloos samenwerkt. Zou het niet geweldig zijn als oude legacy systemen, ja zelfs die uit het Eurodance tijdperk, nog steeds bruikbaar kunnen zijn met moderne extensies voor een veilige en efficiënte werkomgeving? De repetitieve activiteiten die geen of slechts kunstmatige intelligentie vergen zijn dan allang uitgevoerd!” 

Geerten ziet dit als hét thema van Intelligent Automation en hierin liggen grote kansen voor Tacstone Technology. “Wat mij aanspreekt is dat in het verleden gedane investeringen van onze klanten niet als grofvuil bij de straat hoeven te worden gezet. En dat wij voor de klant op zoek gaan naar slimme zinvolle aanvullingen op de ICT die ze al hebben, met een veilige setup en minder onderhoud, waar hun medewerkers blij van worden.” 

Wil je ook deel uitmaken van ons team bij Tacstone? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk de vacatures of neem contact op met Rick Teunissen.