Skip to main content
16 februari 2021 Ebert Knol Training

Tacstone verzorgt gastcollege over RPA aan 40 studenten van Universiteit van Amsterdam

Ebert Knol

Ebert Knol

RPA Project Lead

Tacstone verzorgt met grote regelmaat gastcolleges over RPA en AI aan hogescholen en universiteiten. Vorige week mochten Simone Ploemacher en Connor van Heertum een gastcollege geven over de opkomst van RPA. Dit gastcollege was opgezet in samenwerking met de Vereniging Informatiewetenschappen Amsterdam. Circa 40 studenten van de studies Informatica, Informatiekunde en Kunstmatige Intelligentie hadden zich aangemeld.

Voor Tacstonians is het geven van een gastcollege vooral leuk om te doen en daarnaast een goede manier om kennis te maken met aanstaande afstudeerders en mogelijk toekomstige collega’s. En, niet onbelangrijk, het blijkt nog steeds noodzakelijk om deze gastcolleges te geven. Noodzakelijk? Ja, want ondanks de sterke opkomst van RPA zien we dat het ICT onderwijs nog structureel achterloopt in het opnemen van deze nieuwe technologie in het curriculum.

Anno 2021 mogen (of: moeten?) wij dus nog steeds graag uitleggen van RPA precies is, wat softwarerobots kunnen (en wat niet) en wat erbij komt kijken om RPA te ontwikkelen en toe te passen. Zo bezien zijn we RPA dus nog steeds aan het “evangeliseren”.

Live bouwen van een echt werkende softwarerobot

Tijdens de sessie aan de UvA deelden Simone en Connor de ins en outs van RPA en lieten ze een groot aantal praktijkvoorbeelden zien. En uiteraard werd er “live” een robotscript ontwikkeld met het UiPath platform. Het was leuk om zoveel enthousiasme en interesse te ervaren bij een ambitieuze groep informaticastudenten.

VIA gastcollege RPA

Wil je ook een gastcollege over RPA ontvangen? Of interesse in een stage?

Oók interesse in een gastcollege over RPA? Of een (afstudeer)stage of (part-time)baan bij Tacstone Technology? Neem dan contact op met Angell Limapo. Of bekijk bijvoorbeeld onze vacature Afstudeerstage RPA Developer

Meer over VIA

VIA is de studievereniging aan de Universiteit van Amsterdam voor de studenten Informatica, Informatiekunde, Kunstmatige Intelligentie en alle masters in de informatiewetenschappen. Het doel van VIA is om de studietijd voor onze leden zo makkelijk en leuk mogelijk te maken en ze gedurende die tijd in contact te brengen met hun toekomstig werkgever.