Skip to main content
5 december 2022 Brendly Projecten, Trends

Studenten maken kennis met RPA en UiPath tijdens Build Your Own Bot workshop

Ebert Knol

Ebert Knol

RPA Developer

In samenwerking met UiPath gaven wij de workshop “Build Your Own Bot” aan 40 studenten van de opleiding Master Digital Business & Innovation aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze workshop maakten de studenten kennis met Robotic Process Automation (RPA) en UiPath Studio. Meer dan 70% van de studenten had nog nooit van UiPath gehoord. De workshop was dan ook een groot succes. Niet alleen omdat het voor veel studenten de 1e kennismaking was met RPA, maar ook omdat deze workshop inzicht gaf in de carrière mogelijkheden als RPA Developer.

Build Your Own Bot

Wat doet een RPA Developer?

Allereerst kregen de studenten meer informatie over de rol van een RPA Developer. Zoals het feit dat je met één been in de business staat, en met het andere been in IT. Dat het laagdrempelig is, maar méér dan alleen low-code. En niet onbelangrijk: het toekomstperspectief en de carrière mogelijkheden.

Vervolgens kregen de studenten een introductie van het bedrijf UiPath en het UiPath platform. Gevolgd door een kennismaking met Tacstone en de mogelijkheden binnen ons bedrijf.

“Get your hands dirty”

Bij Tacstone geloven we dat iemand door te doen het beste leert, oftewel: Get your hands dirt’. Zo konden de studenten zelf ervaren hoe het is om een eigen software robot te bouwen en kwamen ze in aanraking met de laagdrempeligheid van de UiPath software. Het doel was om een software robot te bouwen die een Excel-bestand met producten als input neemt, de prijs van deze producten opzoekt op de website van Albert Heijn en deze per e-mail verstuurt. Voor de studenten welke als eerste klaar waren hadden we nog een aantal extra uitdagingen in petto.

Een waardevolle ervaring

Naast de gezellige borrel werd ook de workshop door studenten ervaren als een groot succes. Aan het begin van de dag wist meer dan 70% van de studenten niet af van het bestaan van UiPath. Zo’n 2,5 uur later hebben ze er allemaal over geleerd én er mee gewerkt. Achteraf waren de reacties van deze volgende generatie louter positief. Voornamelijk de laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid van de software van het UiPath Platform vonden de studenten erg indrukwekkend. Daarnaast werd het praktische karakter van de workshop gezien als een waardevolle toevoeging aan het curriculum.

Build Your Own Bot

Ook interesse in Build Your Own Bot workshop op jouw universteit zodat studenten kennis kunnen maken met RPA en UiPath? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op.

Build Your Own Bot
Build Your Own Bot