Skip to main content
25 april 2023 Ebert Knol Events

Gastcollege Hyperautomation aan 1.000 studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam

Ebert Knol

Ebert Knol

Senior Manager

Afgelopen week had Tacstone Technology het genoegen om een gastcollege te geven over Robotic Process Automation (RPA) en de story of work aan zo’n 1.000 studenten van het bachelor vak Digital Business aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het was een inspirerende sessie op een fantastische locatie (Senaatszaal) waarbij de studenten kennis maakten met de mogelijkheden en uitdagingen van RPA in de moderne werkomgeving.

Het college

Het gastcollege begon met een korte introductie over Tacstone Technology en de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de wereld van de automatisering. Tijdens het gastcollege werden er praktijkvoorbeelden van RPA getoond om de studenten een beter begrip te geven van hoe de technologie kan worden toegepast in de praktijk. Vervolgens werd de focus verlegd naar RPA en de voordelen die deze technologie biedt voor organisaties die hun processen willen optimaliseren en efficiënter willen werken.

Daarnaast kregen de studenten ook een overzicht van het UiPath Platform, een van de populairste RPA-tools op de markt. Ze leerden over de verschillende functies en mogelijkheden van het platform en hoe het kan worden gebruikt om complexe processen te automatiseren. Tacstone Technology besprak ook de potentiële impact van RPA op de arbeidsmarkt en hoe bedrijven hun medewerkers kunnen trainen en upskilling om de technologie te omarmen en te integreren in hun werkprocessen.

Een belangrijk aspect van het gastcollege was de nadruk op de story of work. Tacstone Technology benadrukte hoe belangrijk het is om de werknemers te betrekken bij de implementatie van RPA en hen te laten zien hoe deze technologie hun dagelijkse werkzaamheden kan verbeteren. Door de werknemers te betrekken bij de implementatie van RPA, kunnen bedrijven een cultuur van innovatie en verandering creëren die hun concurrentievermogen vergroot.

Adviesopdracht

Na het gastcollege kregen de studenten een adviesopdracht voor Tacstone waarbij ze werden gevraagd om na te denken over hoe RPA kan worden geïmplementeerd in een specifieke organisatie. Dit stelde de studenten in staat om hun theoretische kennis van RPA in de praktijk te brengen en hun adviesvaardigheden te ontwikkelen.

Al met al was het gastcollege een waardevolle ervaring voor zowel de studenten als Tacstone Technology. De studenten leerden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering en RPA, terwijl Tacstone Technology de kans kreeg om hun kennis en expertise te delen met de toekomstige generatie van professionals.