Skip to main content
15 december 2021 Tacstone UiPath Platform

Tacstone: #1 UiPath implementatiepartner in Nederland

Rick Teunissen

Rick Teunissen

Partner

UiPath is een internationaal softwarebedrijf op het gebied van Robotic Process Automation (RPA). Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo heeft UiPath anno 2021 meer dan 3.000 medewerkers, 10.000 klanten en 500.000 community users (maart, 2021). Ook heeft het bedrijf meer dan $2 miljard dollar opgehaald bij investeerders zoals CapitalG (Google), Accel en Sequoia. UiPath wordt door meerdere analistenbureaus waaronder Gartner (2021) gezien als marktleider op het gebied van RPA. Dit is ook één van de redenen waarom Tacstone uitsluitend met UiPath samenwerkt.

UiPath: marktleider op het gebied van RPA

UiPath is de marktleider op het gebied van RPA (Gartner, 2021) en concurreert met bedrijven als BluePrism, Automation Anywhere en Microsoft. Het UiPath Automation Platform kent een groeiend aantal producten, waarin UiPath Studio, UiPath Orchestrator en UiPath Robot de basis vormen. De grafische user interface van UiPath Studio en de gratis beschikbare Community Edition maken de software erg toegankelijk. Verder stelt de UiPath Orchestrator de gebruiker in staat om meerdere taken uit te laten voeren met maar één (unattended) Robot licentie. Deze taken kunnen op verschillende momenten van de dag worden ingepland, en via een overzichtelijk dashboard worden gemonitord. Verder biedt UiPath verschillende open platforms voor samenwerking zoals de UiPath Academy, UiPath Marketplace en het UiPath Forum. Deze online platformen maken het voor organisaties eenvoudig om zelf expertise op te bouwen en onafhankelijk te blijven van een UiPath implementatiepartner in Nederland.

UiPath Partner

Zoektocht naar de juiste UiPath implementatiepartner

UiPath heeft wereldwijd meer dan 1.000 implementatiepartners. Deze partners hebben een verschillende status, afhankelijk van certificeringen en expertise. In Nederland zijn er slechts een aantal Gold partners, waar Tacstone er één van is. Vanuit Tacstone ervaren we dat er binnen onze bestaande klantenportefeuille veel interesse is naar de mogelijkheden van RPA. Tegelijkertijd zien we ook veel onwetendheid over belangrijke aspecten van RPA, zoals veiligheid, hergebruik en beheer. We zien dat veel organisaties welke zelf een pilot starten zonder implementatiepartner van UiPath, moeite hebben met succesvol opschalen. Deze conclusie wordt bevestigd door een onderzoek van EY, wat laat zien dat 30% tot 50% van de RPA pilots falen.

Waarom Tacstone als implementatiepartner van UiPath?

Wij ervaren dat onze diepgaande kennis van bedrijfsprocessen en IT implementaties ons in staat stelt om organisaties succesvol op weg te helpen met RPA. Met ons groeiende team van gecertificeerde UiPath Developers, zijn we naast het uitbrengen van advies ook in staat de digitale medewerkers te ontwikkelen. De praktijk leert ons dat diepgaande kennis van het gehele UiPath platform helpt in het starten en opschalen van RPA projecten. Dit is wat ons betreft een belangrijk selectiecriterium in de zoektocht naar een geschikte UiPath implementatiepartner in Nederland. Lees hier waarop u uw RPA Consultancy partner op uit zou moeten zoeken.

Selectiecriteria UiPath partner in Nederland

Wij zien in de markt een enorme diversiteit aan UiPath implementatiepartners. Van kleine boutiek firma’s tot klassieke IT start-ups tot de grote consultancy kantoren. Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen implementatiepartners met RPA als core-business versus één van de vele diensten. Wij geloven dat het selecteren van de juiste UiPath implementatiepartner een belangrijke stap is. Deze criteria helpen je om de juiste partner te selecteren:

  • UiPath partner status (Gold, Silver, Registered)
  • Aantal UiPath Developers in vaste dienst
  • Officiële UiPath certificeringen (Pearson)
  • Kennis van strategie, processen én IT
  • Sector ervaring
  • Kennis van gehele UiPath platform

Mogelijkheden van RPA verkennen?

Meer lezen over RPA voor beginners of RPA voor gevorderden? Of vrijblijvend een afspraak maken om kansen voor uw eigen organisatie te verkennen? Neem dan contact op.

Wij geloven dat het samenwerken met de juiste rpa consultancy partner bijdraagt aan jouw succes.