Skip to main content
1 september 2023 Tacstone Trends, Workshop

Innovation Friday bij Tacstone: UiPath & OpenAi Pokémon game

Sander Terhorst

Senior Manager

Inmiddels niet meer weg te denken: de ‘Innovation Friday’ bij Tacstone Technology. Deze maandelijks terugkerende ‘kantoordag’ staat in het teken van creativiteit, innovatie, kennisdeling en samenwerken.

Elke editie krijgt een eigen invulling met hetzelfde doel: voorop blijven lopen met innovatie, RPA én de Tacstonians uitdagen zichzelf te blijven ontwikkelen. Denk aan kennisdelingen, een hackathon, cursussen of creatieve opdrachten.

Zo ook de afgelopen editie. Als UiPath Gold Partner wil Tacstone de laatste ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden van dit platform zo goed mogelijk benutten en onze developers hiermee ervaring laten opdoen. Maar dan wel op een leuke manier!

De opdracht

Tacstonians werden uitgedaagd om een UiPath Pokémon-game te ontwikkelen, met de volgende functies:

  • Nieuwe Pokémon verzamelen door middel van Pokémonkaarten
  • Informatie verzamelde Pokémon automatisch aanvullen
  • Verzamelde Pokémon tonen in een UiPath App
  • Twee Pokémon selecteren voor een battle

De extra opdracht hierbij was om gebruik te maken van specifieke UiPath-functies. Denk aan de vernieuwde Integration Service voor het ophalen van de Pokémonkaarten van SharePoint, identificeren van de Pokémon met de Intelligent Form extractor, bewaren van de Pokémon in de UiPath Data Service. De recent toegevoegde OpenAI-integratie werd ingezet als ‘Battle Engine’.

Door vanuit de ontwikkelde UiPath App dynamisch een prompt te genereren met info van de twee gekozen Pokémon kon de winnaar van de battle worden bepaald.

Het resultaat

In tegenstelling tot een eerder georganiseerde hackathon, was de opdracht dit keer géén wedstrijd. Er mocht uiteraard wel samengewerkt worden! Zo hielpen developers met ervaring in Document Understanding de ‘beginnelingen’ op dit gebied en konden deze mensen andersom weer vertellen hoe je nou eigenlijk de UiPath Data Service goed gebruikt.

De energie en creativiteit gonsde door Kraanspoor, wat op het einde van de dag resulteerde in een paar vlammende demo’s. Bekijk in de video hieronder één van de ontwikkelde UiPath Pokémon-games!