Skip to main content
12 april 2023 Ebert Knol UiPath Platform

UiPath Academic Alliance Programma op steeds meer onderwijsinstellingen aangeboden

Ebert Knol

Ebert Knol

RPA Developer

Robotic Process Automation is niet meer weg te denken uit diverse sectoren. Onder andere in het onderwijs, de zorg en (financiële) dienstverlening worden volop software robots ingezet. De aanwezigheid van RPA binnen het bedrijfsleven zal alleen maar toenemen de komende jaren. Om de medewerker van morgen hierop voor te bereiden biedt UiPath het Academic Alliance Programma aan. Verschillende onderwijsinstellingen hebben zich al ingeschreven, zoals Fontys University, VU Amsterdam, TU Eindhoven, HAN, Hogeschool Windesheim en Tilburg University. In dit artikel lees je meer over wat het programma eigenlijk inhoudt en wat de voordelen voor onderwijsinstellingen zijn.

Wat houdt het Academic Alliance Programma van UiPath in?

UiPath is zich zeer bewust van het groeiende tekort aan RPA professionals. RPA is niet meer weg te denken uit (de toekomst van) het werkveld. Door het Academic Alliance Programma aan te bieden wil het bedrijf UiPath docenten ondersteunen in het ontwikkelen van automation skills bij studenten en professionals. Met deze vaardigheden worden studenten gewilde young professionals op de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij voorop gaan in de vierde industriële revolutie van automatisering. Via het Academic Alliance Programma leren studenten en professionals alles wat zij nodig hebben en moeten weten om succesvol te zijn. De komende jaren zal de vraag naar young professionals met kennis van RPA steeds meer toenemen. Door middel van het Academic Alliance Programma hebben onderwijsinstellingen toegang tot de hulpmiddelen, het curriculum en de expertise om studenten voor te bereiden op zulke functies.

Het programma ‘Robotic Process Automation Design & Development’ is opgezet voor studenten en individuen die willen leren hoe ze zelfstandig software robots kunnen ontwikkelen. De cursus duurt in totaal zo’n 60 uur, waarvan 40 uur theorie en 20 uur in het lab. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de basis van RPA, het begrijpen en gebruiken van UiPath Studio en Orchestrator, processen herkennen die geautomatiseerd kunnen worden, en best practices toepassen in RPA projecten. Met deze kennis en handvatten zijn deelnemers klaar voor een technische of business georiënteerde rol.

Wat zijn de voordelen van het programma?

Door deel te nemen aan het Academic Alliance Programma van UiPath ervaar je vele voordelen. Als eerst is er het voordeel dat studenten met hun RPA kennis en kwaliteiten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is UiPath marktleider in RPA. Tijdens het programma wordt top notch materiaal geleverd. Zo krijg je een gratis licentie voor UiPath Studio, de meest gebruikte RPA oplossing in de industrie, en wordt er lesmateriaal verstrekt. Door het programma aan te bieden help je als onderwijsinstelling het tekort aan RPA developers in de markt aan te pakken.

Tacstone en UiPath Academic Alliance Programma

Sinds oktober 2020 beschikt Tacstone over de UiPath Gold Business Partner status. Al een aantal jaren is Tacstone Technology zeer actief in de onderwijs sector. Zowel door RPA toe te passen in ondersteunende processen, alsook door het geven van gastcolleges, workshops en het opleiden van docenten. Door gastcolleges te geven helpt Tacstone om de bekendheid van RPA te vergroten. Tijdens deze gastcolleges wordt besproken wat RPA is, wat UiPath doet, hoe het werkveld eruit ziet met RPA en wat het Academic Alliance Programma precies inhoudt. Een gastcollege is een mooie introductie naar het opnemen van RPA en UiPath in het curriculum door docenten en coördinatoren. Buiten een licentie om het programma te gebruiken, wordt ook toegang tot lesmateriaal verstrekt waardoor doceren over automation en RPA erg gemakkelijk gaat.

Build Your Own Bot workshop

UiPath Academic Alliance Programma en jouw onderwijsinstelling

RPA zal zich alleen maar verder nestelen in het bedrijfsleven. Daarom is het van belang dat meer studenten en professionals met de software leren werken. Dit kun je als onderwijsinstelling faciliteren door deel te nemen aan het UiPath Academic Alliance Programma. Aan de hand van een gastcollege, dat door Tacstone gegeven wordt, komen studenten en docenten in aanraking met RPA. Tijdens het college wordt besproken wat RPA is en wat UiPath doet, een inzicht in het werkveld met RPA en de verloop van het Academic Alliance Programma. Na inschrijving ontvangen docenten toegang tot lesmaterialen en er wordt een gratis licentie uitgegeven voor UiPath Studio. Kortom, je beschikt als onderwijsinstelling over alle materialen en programma’s die nodig zijn om de studenten klaar te stomen voor de toekomst. Inschrijving is ook nog eens volledig gratis.

Build Your Own Bot

Deelnemen aan het UiPath Academic Alliance Programma

Docenten en coördinatoren van vakken op het snijvlak van Business & ICT kunnen gebruikmaken van alle voordelen van het UiPath Academic Alliance Programma. Vanuit Tacstone bieden wij alle hulp bij het opnemen van RPA in bestaande opleidingen. Heeft u nog vragen over het programma? Wilt u de mogelijkheden bespreken binnen uw onderwijsinstelling? Dat kan zeker! Bel ons ons op + 31 (0) 20 22 797 00 of neem contact op via ons contactformulier en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug.